Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με σιμιγδάλι βατόμουρο

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις ενός επιδόρπιου με σιμιγδάλι με βατόμουρο, μια παραδεισένια απόλαυση που συνδυάζει τη φρουτώδη γλυκύτητα των σμέουρων με την πλούσια υφή του σιμιγδαλιού. Αυτή η συνταγή είναι μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών, με αποτέλεσμα ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Σιμιγδάλι

2 φλιτζάνια
Γάλα

1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι
Βούτυρο

1/2 φλιτζάνι
Φρέσκα σμέουρα

2 κουταλιές της σούπας
Ψητά αμύγδαλα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Τσίμπημα
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με σιμιγδάλι με βατόμουρο, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  2. Κουτάλι ανάμειξης ή σπάτουλα
  3. Σερβίροντας πιάτα ή ραμέκιν
  4. Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  5. Μεζούρες και κουτάλια
  6. Εστίαση ή πηγή θερμότητας

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τα φρέσκα σμέουρα με κρύο νερό και στεγνώνοντας τα απαλά με μια χαρτοπετσέτα.
  2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Το σημείο το στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και η γάλα να ξεκινήσει να σιγοβραθεί.
  4. Προσθέστε σταδιακά το σιμιγδάλι στο μείγμα γάλακτος που σιγοβράζει ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πιείτε το σιμιγδάλι και να χρησιμοποιήσετε τα υγρά.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Διπλώστε προσεκτικά τα φρέσκα βατόμουρα στο μείγμα με το σιμιγδάλι, φροντίζοντας να κατανέμετε ομοιόμορφα.
  7. Μοιράστε το μείγμα σε πιάτα σερβιρίσματος ή ραμεκίν και πασπάλισε από πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα για πρόσθετο τραγανό.
  8. Αφήστε τα επιδόρπια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν μεταφερθείτε στο ψυγείο.
  9. Προσφέρετε τα επιδόρπια με σιμιγδάλι βατόμουρο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με σιμιγδάλι με βατόμουρο είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μαζέψετε όλα τα υλικά, να ετοιμάσετε τα σμέουρα και να ψήσετε το μείγμα με το σιμιγδάλι στην εστία. Μετά την αρχική προετοιμασία, το γλυκό χρειάζεται επιπλέον 2 ώρες ψύξης για να δέσει πλήρως και να αναπτύξει τις γεύσεις του.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε συνεχώς το σιμδάλι ενώ το προσθέτετε στο μείγμα γάλακτος για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
  • Προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για τη γλυκύτητα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη όπως θέλετε.
  • Μην κάνετε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις, όπως τριμμένη καρύδα ή θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για πρόσθετη υφή και γεύση.
  • Σερβίρετε το επιδόρπιο με σιμιγδάλι βατόμουρο παγωμένο για την καλύτερη γεύση και υφή.
  • Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε επιδόρπιο με φρέσκο ​​βατόμουρο ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
15 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του επιδορπίου σας με σιμιγδάλι βατόμουρο, σκεφτείτε να σερβίρετε σε κομψά γυαλινα μπολ για επιδόρπιο ή ραμέκιν. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε μερικά επιπλέον καβουρδισμένα αμύγδαλα από πάνω για μεγαλύτερη οπτική γοητεία και τραγανότητα.

Για ένα υπέροχο ζευγάρωμα, σερβίρετε το γλυκό με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η κρεμώδης και η δροσερή αντίθεση θα συμπληρώσει τέλεια τις ζεστές και φρουτώδεις γεύσεις του γλυκού με σιμιγδάλι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις ετοιμαστείτε, φυλάξτε το επιδόρπιο με σιμιγδάλι βατόμουρο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, επιτρέπετε να φτιάξετε νωρίτερα για ειδικές περιστάσεις ή να κάνετε τα υπολείμματα αργότερα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτό το επιδόρπιο με σιμιγδάλι βατόμουρο προσφέρει μια γεύση από νόστιμες γεύσεις και ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη C, μαγγάνιο και διαιτητικές ίνες. Παρέχουν πολλά αγωγή για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, για την υγεία της καρδιάς και της υποστήριξης της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Το σιμιγδάλι, που παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι, είναι καλή πηγή υδατανθράκων και πρωτεΐνης. Περιέχει επίσης απαραίτητα μετάλλα όπως σίδηρο και φώσφορο, τα οποία είναι σημαντικά για τις σωστές σωματικές λειτουργίες. Το σιμιγδάλι παρέχει ενέργεια και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Το γάλα συμβάλλει στην κρεμώδη υφή του γλυκού και παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες όπως βιταμίνη D και βιταμίνη Β12. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, ενώ η πρωτεΐνη υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.

Τα αμύγδαλα, όταν φρυγανίζονται και πασπαλίζονται πάνω από το επιδόρπιο, προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση και φέρνουν τα δικά τους θρεπτικά συστατικά. Είναι γεμάτα με υγιή λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος.

Συνολικά, αυτό το επιδόρπιο με σιμιγδάλι με βατόμουρο συνδυάζει τις λαχταριστές γεύσεις των σημείων με τη θρεπτική αξία του σιμιγδαλιού, του γάλακτος και των αμυγδάλων, καθιστώντας το μια νόστιμη και υγιεινή απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το επιδόρπιο με σιμιγδάλι βατόμουρο, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Πουτίγκα κουσκούς βατόμουρου: Αντικαταστήστε τα βατόμουρα με βατόμουρα και χρησιμοποιήστε κουσκούς αντί για σιμιγδάλι για να δημιουργήσετε μια απολαυστική ανατροπή σε αυτή τη συνταγή.

  2. Χαλβά με σιμιγδάλι ροδάκινου: Ανταλλάξτε τα σμέουρα με φρέσκα ή κονσερβοποιημένα ροδάκια για να εμποτίσετε το γλυκό με μια γλυκιά και πικάντικη γεύση.

  3. Κρέμα φράουλας από σιτάρι: Αντικαταστήστε το σιμιγδάλι με κρέμα σίτου και ενσωματώστε κομμένες φράουλες στο μείγμα για ένα φρουτώδες και ανακουφιστικό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button