Εύκολες συνταγές

Συνταγή τάρτας με αχλάδι Frangipane

Συνταγή τάρτας με αχλάδι Frangipane

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις μιας τάρτας με αχλάδι Frangipane, ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα των αχλαδιών με την πλούσια γέμιση κρέμας αμυγδάλου. Αυτή η τάρτα είναι μια τέλεια ισορροπία υφών και γεύσεων, με τραγανή βουτυρένια κρούστα, βελούδινο frangipane και ζουμερά αχλάδια ποσέ από πάνω. Ο συνδυασμός τρυφερών φρούτων και κρέμας αμυγδάλου με καρύδια δημιουργεί μια παραδεισένια απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα ικανοποιήσει τις δικές σας λιγούρες για γλυκό.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την κρούστα τάρτας:
Για τη γέμιση Frangipane:
Για τα αχλάδια ποσέ:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
4 ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση

½ φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλος κρόκος αυγού
2 μεγάλα αυγά
1 φασόλι βανίλιας, κομμένο και ξύσμα

2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 ξυλάκι κανέλας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτήν την τάρτα με αχλάδι, θα γίνει τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Κλάστης
  • Τάρτα 9 ιντσών με αφαιρούμενο πάτο
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Βάρη φασολιών ή πίτας (για τυφλό ψήσιμο)
  • Σατέλα για λαθροθήρα αχλαδιών
  • Μαχαίρι ή αποφλοίωση για την προετοιμασία αχλαδιών

Επιπλέον, να συγκεντρώσετε όλα τα συστατικά που αναφέρονται στη συνταγή, όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανάλατο βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, αλεσμένα αμύγδαλα, αυγά, φασόλια βανίλιας, εκχύλισμα αμυγδάλου, ώριμα αχλάδια, νερό και ένα ξυλάκι. κανέλας.

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κρύο βούτυρο σε κύβους και την άχνη ζάχαρη για την κρούστα της τάρτας.
2. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρή τριμμένη φρυγανιά.
3. Προσθέστε τον κρόκο του αυγού και το παγωμένο νερό στο μείγμα και ενώστε το απαλά ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε δίσκο, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
5. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
6. Ανοίγουμε την παγωμένη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνουμε προσεκτικά την φόρμα της τάρτας, πιέζοντας απαλά στις άκρες.
7. Στρώστε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίστε τη με κόκκους ψησίματος ή βαράκια πίτα για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
8. Ψήστε την κρούστα τάρτας στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το λαδόκολλα και τα βαράκια και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
9. Ενώ ψήνεται η κρούστα, ετοιμάζετε τη γέμιση frangipane στραγγίζοντας μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
10. Προσθέστε σταδιακά τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μείγμα μπουτύρου-ζάχαρη, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
11. Μόλις ψηθεί η κρούστα της τάρτας και κρυώσει ελαφρώς, απλώνουμε τη γέμιση frangipane ομοιόμορφα πάνω στη βάση.
12. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το ξυλάκι κανέλας για το ποσέ των αχλαδιών. Αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά.
13. Προσθέστε τα ξεφλουδισμένα και μισοκομμένα αχλάδια στο υγρό που σιγοβράζει και ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά.
14. Αφαιρέστε προσεκτικά τα αχλάδια ποσέ από το υγρό και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απλώσετε πάνω από τη γέμιση frangipane.
15. Επιστρέψτε τη συναρμολογημένη τάρτα στο φούρνο και ψήστε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει και να ροδίσει το frangipane.
16. Μόλις γίνει, αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίαςΟ χρόνος προετοιμασίας για την παρασκευή της τάρτας με αχλάδι Frangipane μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά σας στην κουζίνα. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο επιδόρπιο. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε την κρούστα της τάρτας, να ετοιμάσετε τη γέμιση frangipane, να ψήσετε τα αχλάδια, να συναρμολογήσετε την τάρτα και να την ψήσετε στην τελειότητα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ζύμη πρέπει να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την απλώσετε, οπότε λάβετε υπόψη σας λίγο επιπλέον χρόνο για αυτό.

Αν και ο χρόνος προετοιμασίας μπορεί να φαίνεται λίγο μεγάλος, τα βήματα που περιλαμβάνονται είναι σχετικά απλά και ευχάριστα. Η παρασκευή της κρούστας της τάρτας περιλαμβάνει την ανάμειξη των συστατικών, τη διαμόρφωση της ζύμης και την ψυχή της. Η γέμιση frangipane γίνεται με την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Το ποσέ των αχλαδιών χρειάζεται να σιγοβράζετε σε ένα αρωματικό υγρό μέχρι να μαλακώσετε. Τέλος, η τάρτα συναρμολογείται απλώνοντας τη γέμιση frangipane στην ψημένη κρούστα και στρώνοντας από πάνω στα αχλάδια ποσέ. Στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να ροδίσει και να δέσει.

Αν και ο χρόνος προετοιμασίας μπορεί να φαίνεται μεγάλος, το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ο απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών στα τάρτα με αχλάδι Φραγκίπανε θα αφήσει εσάς και τους καλεσμένους σας να λαχταράτε για περισσότερα!

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για βίγκαν] – Επειδή αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά και αυγά, δεν είναι κατάλληλη για βίγκαν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button