Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο χουρμά με γιαούρτι με σπόρους Chia

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια απολαυστική και υγιεινή απόλαυση με τη συνταγή μας για Επιδόρπιο Χουρμά με γιαούρτι και σπόρους Chia! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των χουρμάδων την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού ενισχυμένη με τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων chia. Είναι μια τέλεια επιλογή για όσους επιθυμούν μια απόλαυση χωρίς ενοχές που είναι ταυτόχρονα ικανοποιητική και θρεπτική. Είτε ψάχνετε για ένα χορταστικό επιδόρπιο είτε για ένα γρήγορο σνακ, αυτή η συνταγή σίγουρα θα πετύχει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Ημερομηνίες
12 μεγάλα

Ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι

Σπόροι Chia
2 κουταλιές της σούπας

Μέλι
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική λιχουδιά, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος
– Ψυγείο

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε αφαιρώντας τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και ψιλοκόψτε τα.
2. Βάλτε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να σχηματίσετε μια λεία πάστα.
3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε την πάστα χουρμά, το ελληνικό γιαούρτι, τους σπόρους chia, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος, μοιράζοντας το ίσα στις μερίδες.
6. Πασπαλίστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα πάνω από κάθε μερίδα για περισσότερη τραγανότητα και γεύση.
7. Το γράψτε τα έτοιμα επιδόρπια στο ψυγείο και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτό το επιδόρπιο χουρμαδιού με γιαούρτι και σπόρους Chia είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ψιλοκόψετε τους χουρμάδες, να ανακατέψετε τα υλικά και να συναρμολογήσετε τα επιδόρπια. Στη συνέχεια, το γλυκό πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα για να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή και γεύση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι οι χουρμάδες είναι μαλακοί και υγροί για ευκολότερη ανάμειξη.
– Εάν η πάστα χουρμάς είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή γάλα για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.
– Για μια vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το ελληνικό γιαούρτι με εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γιαούρτι καρύδας ή αμυγδάλου.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις, όπως τριμμένη καρύδα, μύτη κακάο ή φρέσκα μούρα για να προσθέσετε ποικιλία στο επιδόρπιό σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
8g

Υδατάνθρακες
32g

Ίνα
5 g

Ζάχαρη
23g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτού του εξαίσιου γλυκού, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μέρα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας και ένα ξεσκόνισμα κανέλας. Σερβίρετε το επιδόρπιο χουρμά με γιαούρτι και σπόρους Chia παγωμένο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν την αντίθεση μεταξύ της κρεμώδους υφής και της τραγανότητας των αμυγδάλων με ξηρούς καρπούς. Για περισσότερη απόλαυση, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε το Επιδόρπιο Χουρμά με γιαούρτι και σπόρους Chia σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη γεύση του. Πριν το σερβίρετε ξανά, ανακατέψτε το γρήγορα για να ξαναμοιραστείτε τα υλικά και απολαύστε το!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτό το απολαυστικό προσφέρει πολλά για την υγεία χάρη στα υγιεινά συστατικά του:
– Χουρμάδες: Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά, οι χουρμάδες προάγουν την πέψη, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και ενισχύουν τα ισχυρά μέτρα.
– Ελληνικό γιαούρτι: Γεμάτο με προβιοτικά, πρωτεΐνες και ασβέστιο, το ελληνικό γιαούρτι προάγει την υγεία του εντέρου, χτίζει γερά οστά και βοηθά στην αποκατάσταση των μυών.
– Σπόροι Chia: Υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οι σπόροι chia συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και προάγουν τον κορεσμό.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το επιδόρπιο χουρμαδιού με γιαούρτι και σπόρους Chia, σας αρέσει επίσης:
– “Banana Chia Pudding με γάλα καρύδας”
– “Παρφέ γιαουρτιού φράουλας με γκρανόλα”
— «Μους σοκολάτας αβοκάντο με χουρμάδες»

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που υποστηρίζουν υγιεινές και γευστικές δημιουργίες. Μερικές αξιοσημείωτες πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν τους Jamie Oliver, Ottolenghi και Nigella Lawson. Αυτοί οι ειδικοί στη μαγειρική έχουν επιδείξει την ευελιξία των χουρμάδων, του γιαουρτιού και των σπόρων chia στις συνταγές τους, ενθαρρύνοντας τα άτομα να εξερευνήσουν πιο υγιεινές επιλογές επιδορπίων χωρίς συμμετοχές στη γεύση.

Επομένως την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε ένα χορταστικό και θρεπτικό επιδόρπιο, δοκιμάστε τη συνταγή μας για Επιδόρπιο Χουρμά με γιαούρτι και σπόρους Chia. Είναι μια εύκολη στην παρασκευή λιχουδιά που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλους και θα σας αφήσει να αισθανθείτε τέρψη και θρέψη. Απολαύστε την κρεμώδη γλυκύτητα των χουρμάδων, την αφράτη γεύση του γιαουρτιού και την χορταστική τραγανή γεύση των σπόρων chia. Καλό μαγείρεμα! 🍽️😄

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button