Εύκολες συνταγές

Συνταγή παγωμένου γιαουρτιού με καρύδα με βερίκοκο

Σχετικά με τη συνταγή

Επιδοθείτε στην απολαυστική συγχώνευση γεύσεων με τη συνταγή μας για παγωμένο γιαούρτι με καρύδα βερίκοκου. Αυτή η αναζωογονητική απόλαυση συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των βερίκοκων με την κρεμώδη πλούτο της καρύδας και την πικάντικη καλοσύνη του γιαουρτιού. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού ή να κάθε φορά που επιθυμείτε μια δροσερή και χορταστική απόλαυση.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Φρέσκα βερίκοκα

1 φλιτζάνι
Απλό ελληνικό γιαούρτι

1 φλιτζάνι
Γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι
Μέλι

1/4 φλιτζάνι
Τριμμένη καρύδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Χυμός λεμονιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα επεξεργαστεί τα εργαλεία και τα συστατικά:

  1. Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  2. Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  3. Μεζούρες και κουτάλια
  4. Μπολ ανάμειξης
  5. Χτυπήστε με σύρμα ή κουτάλι
  6. Παγωτομηχανή (προαιρετικό αλλά συνίσταται)
  7. Δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε τα φρέσκα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα βερίκοκα, το απλό ελληνικό γιαούρτι, το γάλα καρύδας, το μέλι, την τριμμένη καρύδα, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  4. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ρίξτε το μείγμα στη μηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν δεν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  5. Δείτε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καλύψτε με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη.
  6. Το δοχείο ή το δοχείο στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει, ανακατεύοντας κάθε ώρα για να αποτρέψετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.
  7. Μόλις το παγωμένο γιαούρτι φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με καρύδα με βερίκοκο είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι επιπλέον χρόνος κατάψυξης για να σταθεροποιηθεί σωστά το γιαούρτι.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για πιο λεία υφή, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα βερίκοκα πριν τα ανακατέψετε.
  • Αν προτιμάτε μια πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του μελιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού στο μείγμα μπορεί να βελτιώσει τις γεύσεις.
  • Για να επιτύχετε πιο κρεμώδη υφή, χρησιμοποιήστε ελληνικό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά και γάλα καρύδας.
  • Μην ξεχάσετε να ανακατεύετε το μείγμα όσο παγώνει για να μην παγώσει. Αυτό εξασφαλίζει μια λεία και κρεμώδη υφή.

Τώρα, ετοιμαστείτε να τον απολαυστικό συνδυασμό βερίκοκων και καρύδας σε κάθε κουταλιά από αυτό το σπιτικό παγωμένο γιαούρτι!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) παγωμένο γιαούρτι με καρύδα βερίκοκου:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
20 mg

Υδατάνθρακες
27 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση του παγωμένου γιαουρτιού σας με βερίκοκο καρύδας, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια ψιλοκομμένη καρύδα ή μια φρέσκια φέτα βερίκοκο. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε σε παγωμένα μπολ για επιδόρπιο ή χωνάκια βάφλας για μια διασκεδαστική ανατροπή. Για μια επιπλέον νότα απόλαυσης, περισσεύει λίγο μέλι ή ένα σιρόπι φρούτων πάνω από το παγωμένο γιαούρτι.

Αν προτιμάτε κάποιες πλευρικές εναλλακτικές για να συμπληρώσετε τις γεύσεις, σκεφτείτε να σερβίρετε με μια πλευρά από φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή βατόμουρα. Η πικρή γεύση των μούρων συνδυάζεται υπέροχα με τη γλυκύτητα του παγωμένου γιαουρτιού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσει το γιαούρτι με βερίκοκο, να μεταφέρει τυχόν υπολείμματα σε ένα αεροστεγές δοχείο και να το παγώσετε στην κατάψυξη. Μπορεί να αποθηκευτεί έως και 2 εβδομάδες. Ωστόσο, για την καλύτερη υφή και γεύση, πρέπει να καταναλώσετε μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το παγωμένο γιαούρτι με καρύδα βερίκοκου προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών του:

  1. Βερίκοκα: Αυτά τα ζωντανά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, παρέχοντας αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγεία του δέρματος. Περιέχουν επίσης διαιτητικές ίνες που βοηθούν την πέψη.

  2. Ελληνικό γιαούρτι: Γεμάτο με πρωτεΐνες, το ελληνικό γιαούρτι βοηθά στην οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών ενώ προάγει την αίσθηση πληρότητας. Είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, χρειάζεται για γερά οστά και δόντια. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και βοηθούν στην πέψη.

  3. Γάλα καρύδας: Αυτή η εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά, ιδιαίτερα σε τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs). Τα MCT εύκολα από το σώμα για γρήγορη μεταβολή ενέργειας και μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Η γάλα καρύδας περιέχει επίσης σίδηρο και μαγνήσιο, που υποστηρίζει την παραγωγή ενέργειας και τη λειτουργία των μυών.

  4. Μέλι: Το φυσικό γλυκαντικό μέλι προσθέτει μια πινελιά γλυκύτητας στο παγωμένο γιαούρτι. Περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές πληροφορίες. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλωθεί με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη.

  5. Τριμμένη καρύδα: Εκτός από την προσθήκη υφής και γεύσης, η τριμμένη καρύδα παρέχει διαιτητικές ίνες, υγιή λίπη και μετάλλα όπως μαγγάνιο και χαλκό.

Παρόμοιες συνταγές

Σας αρέσει ο συνδυασμός βερίκοκων και καρύδας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Apricot Coconut Bliss Balls: Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς συνδυάζουν αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς και χουρμάδες για ένα υγιεινό και ικανοποιητικό σνακ.

  2. Smoothie με βερίκοκο καρύδας: Ανακατέψτε φρέσκα ή κατεψυγμένα βερίκοκα με γάλα καρύδας, μια μπανάνα και μια χούφτα σπανάκι για ένα δροσιστικό και θρεπτικό smoothie.

  3. Πουτίγκα Chia με βερίκοκο καρύδας: Δημιουργήστε μια κρεμώδη και θρεπτική πουτίγκα χρησιμοποιώντας σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου, βερίκοκα κομμένα σε κύβους και λίγο ψιλοκομμένη καρύδα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή εμπνεύστηκε τον διάσημο διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος είναι γνωστός για τις καινοτόμες και γευστικές δημιουργίες του. Το πάθος του να χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά και να συνδυάζει μοναδικές γεύσεις χρησίμευσε ως βάση για αυτήν τη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με καρύδα βερίκοκου.

Επιπλέον, οι γαστρονομικές εμπνεύσεις αντλήθηκαν από τις ζωντανές κουζίνες τροπικών περιοχών όπως η Νοτιοανατολική Ασία και η Καραϊβική. Η χρήση καρύδας και τροπικών φρούτων όπως τα βερίκοκα δημιουργεί ένα αρμονικό μείγμα που σας μεταφέρει σε έναν ηλιόλουστο παράδεισο με κάθε κουταλιά.

Έτσι, διοχετεύστε το εσωτερικό σας σεφ και ξεκινήστε ένα ταξίδι γεύσης και φαντασίας με αυτή τη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με καρύδα με βερίκοκο. Είναι ένα επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκύτητα των βερίκοκων, την κρεμώδη υφή της καρύδας και τη νοστιμιά του γιαουρτιού σε μια δροσιστική και ακαταμάχητη παγωμένη απόλαυση. Απολαμβάνω! 🍨🥥🍑

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button